Екоактивисти от Спрете петрола прекъснаха Прайда в Лондон в знак на

...
Екоактивисти от Спрете петрола прекъснаха Прайда в Лондон в знак на
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха Лондонския прайд заради „силно замърсяващите“ спонсори, арестуваха ги

Екоактивисти от  " Спрете петрола " прекъснаха Прайда в Лондон в символ на митинг против спонсорите от „ мощно замърсяващи промишлености “. 

Редица протестиращи бяха задържани, откакто блокираха пътя пред камион на Coca-Cola, съобщи Евронюз.



Празнуващите се събраха в центъра на Лондон в събота за годишния фестивал Прайд на фона на предизвестия, че правата на общността са застрашени в международен мащаб след десетилетия прогрес.



Организаторите, очаквайки повече от 1,5 милиона присъстващи общо за един ден на шествия и купони, се опълчиха на заканите за спиране от страна на групата за климатични дейности „ Спрете петрола “.



Групата, която провежда високопоставени митинги на мач по крикет Англия-Австралия тази седмица, беше ядосана от партньорството на Pride с главния спонсор United Airlines.



" Спрете петрола "  също по този начин настоя Прайдът да забрани провеждането на паради, спонсорирани от „ мощно замърсяващи промишлености “, и девет от неговите деятели за малко стопираха събитие, спонсорирано от Coca-Cola.



Седем от тях блокираха пътя и бяха изведени от полицията, а други двама напръскаха пътя с багра.





„ Тези партньорства смущават LGBTQ+ общността във време, когато огромна част от културния свят отхвърля връзките с тези токсични промишлености “, се споделя в изказване на " Спрете петрола ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР